Confectie wordt steeds algemener en iedereen ziet er zo'n beetje hetzelfde uit. Veel kleding wordt massaal geproduceerd onder de 'tijd is geld' druk. De kwaliteit laat vaak te wensen over waardoor mode een wegwerpartikel wordt. Merkkleding van goede kwaliteit is vaak behoudend en pret-a-porter collecties van ontwerpers zijn tamelijk duur. Haute Couture is voor bijna niemand weggelegd.

In mode- en kostuummusea kun je je nog vergapen aan prachtige kledij uit lang vervlogen tijden. Kleding die langer meegaat dan de drager. Kleding, gemaakt van geweldige stoffen en met liefde en geduld vervaardigd. Kortom kleding met een ziel.


Als je je eigen mode gaat maken, ontstaat er kleding met een ziel. Doordat jouw ontwerp bij je persoonlijkheid past, wordt wat je draagt een verlengstuk van jezelf. Doordat je het op je eigen maten hebt gemaakt, staat het mooi en zit het lekker. Gebruik je stoffen van goede kwaliteit, dan heb je er lang plezier van. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je plezier hebt in het scheppen. Dat is iets dat geldt voor elke creatieve bezigheid. Ik vind het fijn om om je de liefde voor het vak bij te brengen.